Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mikroszkópos fotózás képes leírás - Fotózás - fotó.tlap.hu
részletek »

Mikroszkópos fotózás - Fotózás - fotó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: fotozas.tlap.hu » Mikroszkópos fotózás
Keresés
Találatok száma - 4 db
A mikroszkópos fényképezésről alapfokon

A mikroszkópos fényképezésről alapfokon

Több, mikroszkóppal készített fénykép bemutatása után a Fotósok Világa szervezőinek körében felvetődött, hogy talán érdemes lenne egy összefoglaló, rövid, lényegre törő ismertetőt adni a mikroszkópos fényképezés témaköréről - úgymond - kedvcsinálónak, a jövőre nézve. Ennek jegyében született meg az alábbi cikk - kifejezetten ismeretterjesztő, mindenki számára érthető, tehát nem tudományos jelleggel!

Buday Ádám fotóblogja

Buday Ádám fotóblogja

Elektronmikroszkópos fotókat láthatunk ebben a blogban. Növényi gázcserenyílásról, illetve különböző növényi szőrökről. Tárgylemezen kialakult kristályokról, Harántcsíkolt izomról, Többrétegű el nem szarusodó laphámról, Korpafű szár lemezes edénynyalábjáról... És még sok erdekes fotó a mikroszkóp alól.

MicroAngela's Electron Microscope Image Gallery

MicroAngela's Electron Microscope Image Gallery

Fanciful images from scanning electron microscope. Home of SEMantics and Birthplace of the Invisible Empire. Colorized images from scanning electron microscope (SEM) and transmission electron microscopes (TEMs) in the Biological Electron Microscope Facility at

Mikroszkópos fotó galéria

Mikroszkópos fotó galéria

Sokan, főként ifjonc korukban, lelkesedni kezdenek a mikroszkópos vizsgálódások iránt. Annyira matat a fejükben a gondolat, hogy mennyi apró parány vár arra, hogy jól megnézze őket, hogy be is szerez valamilyen hobbimikroszkópot, hogy megkezdhesse a maga lelkes kis "kutakodását". Azonban eltelik pár hónap, és emberünk kifogy az egyszerűbb, és kézzelfoghatóbb mintákból, és a mikroszkóp hamarosan a múlté lesz.:'( Mivel a komolyabb preparátumok készítése sokkal bonyolultabb módszereket, és méregdrága felszereléseket kíván, ráadásul az eszközök, vegyszerek beszerzése sem könnyű feladat. Honlapunk célja némileg áthidalni ezt a "szakadékot", bemutatni azt, hogy amatőr szinten, számos ötletes sufnimódszerrel, de legfőképp töretlen lelkesedéssel és kitartással igenis tovább lehet lépni a bonyolultabb vizsgálódások irányába, mint például a beágyazott, és festett szövettani minták készítésébe. Előrebocsátjuk, hogy az itt leírtak csak részben egyeznek meg az általánosan elterjedt "etalon metodikákkal", azoknak a saját ötleteink, és tapasztalataink alapján "butított" verzióit közöljük.

Tuti menü