Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fotós cikkek képes leírás - Fotózás - fotó.tlap.hu
részletek »

Fotós cikkek - Fotózás - fotó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: fotozas.tlap.hu » Fotós cikkek
Keresés
Találatok száma - 7 db
Az ételfotózásról - No Salty a webszakácskönyv

Az ételfotózásról - No Salty a webszakácskönyv

Az ételfotózás kétség kívül nehéz műfaj, nem kis kihívást jelentő feladat. A professzionális fotósok világában úgy tartják, hogy aki képes szép ételfotót készíteni, az már bármit le tud fotózni. Összeállítottunk, pontokba szedve, egy kis segédanyagot, tapasztalatainkra, illetve mások tapasztalataira támaszkodva, segítségül a még gusztusosabb ételfotók készítéséhez. Általános tippek ezek, nem pedig konkrét, profi gépek használatára vonatkozó útmutatások. Hiszen nem állhat mindenki rendelkezésére hiperszuper, tükörreflexes gép, és egy egyszerűbb digitális masinával is egészen szép eredményt lehet már produkálni, az alábbi tanácsok megszívlelésével.

Az infravörös fényképezés

Az infravörös fényképezés

Az infravörös felvételek készítése különbözik és hasonlít is a látható fénnyel történő felvétel létrehozásához. Az emberi szem számára láthatatlan sugárzással dolgozni valódi kihívást jelent, egy kicsit az ismeretlen, egy kicsit a titokzatos felé. Az IR felvételek lehetővé teszik: - a fizikusnak, hogy kutatásai során új ismeretekhez jusson, - a pedagógusnak, hogy a láthatatlan vagy nehezen felfogható tényeket áttekintő, izgalmas módon jelenítse meg, - a technikusnak, hogy nyersanyagokat vizsgáljon, vagy anyagokat vagy folyamatokat ellenőrizzen, - a grafikusnak, fotografikusnak, fényképésznek, hogy egy önmagában ismert dolgot újszerű megjelenítéssel megváltoztasson, és ezáltal egy tárgy értékét figyelemfelkeltő módon növelje, az ipari formatervezőnek, hogy például fotografikus modellek segítségével új formákat leljen és találjon ki. 3.1. Az IR fényképezés készülékei és anyagai. Az IR sugárzás az elektromágneses színképben kb. 760 nm-től kezdődik és kiterjedése a Hertz-i hullámokig tart. Az IR tartományt 3 részre oszthatjuk fel: A = 760 nm - 1500 nm közeli, B = 1500 nm - 33000 nm közepes, C = 3000 nm felett távoli. Ezeket az elnevezéseket és a határokat azonban nem rögzítették ...

Digiretus - cikkek, tippek

Digiretus - cikkek, tippek

Photoshop Tipp cikkek: Zavaró képelem eltávolítása - Mindig azok a belógó kábelek! Víztükör hatás - Becsapjuk magunkat és mindenkit egy utólag telepített műtó segítségével. Kerek kép - Ellipszis alakú fotók weboldalakra. Illúzió, de beválhat! Vakolat - Új, színes köntöst kap a ház, bármiféle építészeti szakismeret nélkül. Kékebb égbolt - Borúlátás, szürkeség ellen is Photoshop. Ál-infraszűrő - Fekete ég fehér lombokkal...hát persze, infraszűrő! Filmszemcsézet - Tripla zaj = filmszemcsézet? Világosság - Expozíció beállítása utólag. Halszem hatás - Durva torzítás, halszem objektív módra. Színek csökkentése - Óvatosan visszafogunk néhány elvadult színt.

Film vagy digitális?

Film vagy digitális?

Sokan folyamatosan próbálják eldönteni: melyik jobb, a digitális vagy filmes fotózás? Keressük a választ - egyáltalán el lehet dönteni? A digitális fotótechnika minden kétséget kizáróan alapvetően nagy változást hozott a fotózás világába. Azonban nem csak egy új technika jelent meg, hanem vele együtt egy folyamatos vita: melyik a jobb? Ennek a vitának valószínűleg sosem lesz eredménye, és a fotós végül egyet tehet, a saját benyomásai, véleménye alapján dönt, melyik technikát alkalmazza. Vagy nem dönt, és mindkettőt használja.

Hasznos Gimp tippek fotózáshoz

Hasznos Gimp tippek fotózáshoz

Hasznos és ingyenes tippek, leírások, effektek, letöltések, fotó tunninghoz GIMP rajzoló programmal. Fotó részleteinek eltüntetése, kiégés korrigálása. A kép részletekkel vagy mintával történő festéssel Gimp funkciónak a segítségével, eltüntetjük a fotóról az oda nem illő részleteket.

Hogy készül a szép természetfotó? Zsila Sándor

Hogy készül a szép természetfotó? Zsila Sándor

A természetfotózás szépségeiről és nehézségeiről a műfaj hazánkban egyik legismertebb, többszörösen díjnyertes fotósával, Zsila Sándorral beszélgettünk. A szakember elárulja azt is, mi kell a kezdő lépésekhez, és tanácsokat ad a felszerelés megválasztásához

Légifényképezés és űrtávérzékelés - Alabér László

Légifényképezés és űrtávérzékelés - Alabér László

A terepi információk gyűjtésének leghatékonyabb módja a távérzékelési anyagok alkalmazása. Jelenleg a nagyméretarányú topográfiai térképkészítésben még meghatározó a mérőkamerás légifényképek alkalmazása.

Tuti menü